Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/hellesheaven.dk/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2758

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/hellesheaven.dk/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2762

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/hellesheaven.dk/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/output.class.php on line 3706
Dragør - Helles Bed and Breakfast

Dragør

Tag en tur til hyggelige Dragør lige uden for København, hvor alt er inden for gåafstand, og den gamle bydel er fyldt med velbevarede, gulkalkede huse.

På de lokale museer, som er beliggende dels nede ved havnen og dels på to fine bondegårde, kan man få indblik i byens historie og traditioner, og om sommeren levendegøres fortiden af de lokale. På hovedstrøget ligger der fine gavebutikker og specialforretninger, og nede på havnen kan man nyde udsigten ud mod Øresund fra de mange lækre restauranter. I løbet af sommeren afholdes der lokale kunst-, musik- og madfestivaler samt marked. På www.visit-dragoer.dk finder du en opdateret liste over arrangementerne.

Historien
Dragør og nabobyen St. Magleby blev oprindeligt etableret af de hollændere, som den danske konge Christian II bød til landet for at dyrke grøntsager til hoffet. Søfart og fiskeri af især sild har også spillet en vigtig rolle for byen, som har en helt speciel atmosfære med små, smalle brostensgader og gule huse med rødt tegltag eller stråtækt. 

Dragør Badehotel

Hyggeligt hotel med udsigt til Øresund, og kun 200 m. til badestranden, eller Dragørs gamle by, med dens hyggelig butiksgader, fiskerhavnen og meget mere. Hotellet har egen restaurant og møde-/selskabslokaler med terrasser og en rar have med en legeplads til børnene. 

Søfart, fiskeri, kapervæsen og gåseavl er en del af Dragørs særprægede historie, og den fortælles på Dragør Museum i et af byens ældste huse fra 1753.

Man kan bl.a. se interiør fra byens gamle skipperhuse og finurlige ting, som byens sømænd har hjembragt fra fjerne egne gennem århundreder. I 2016 kan man opleve særudstillingen ‘Leises Dragør’, som fortæller 100 års lokalhistorie gennem den arv, museet har modtaget efter Leise Blaes Schmidt. Museet ligger i gåafstand til Danmarks Lodsmuseum, museumscafe Pakhuset og museumskutteren Elisabeth, som deltog aktivt i redningen af de danske jøder under Anden Verdenskrig.

Del mit blogindlæg på: